Здравейте, колеги.

Преди няколко дни се проведоха изборите за членове на Факултетния студентски съвет на ФМИ (наричано по-нататък за кратко ФСС). За тези, които не знаят ФСС е структурата, която трябва да защитава студентските права и да води диалог с ръководството на ФМИ и СУ по проблеми на студентите свързани с основно с:

  • образование
  • администрация
  • социални условия
  • други въпроси

Факултетният студентски съвет се избира от студенти и докторанти във ФМИ. За сега, всеки редовен студент и докторант има право да се кандидатира и гласува. Миналата седмица се проведоха изборите за членове на ФСС чрез електронна платформа. Платформата използва СУСИ и това създаде доста проблеми при гласуването. Тъй като администраторът на СУСИ за ФМИ не ни съдейства и се оказа, че всички първокурсници 2013 / 2014 – бакалаври и магистри не можаха да упражнят правото си на глас. Други студенти, които бяха си сменили уникално „трудните“ за отгатване пароли с по-сигурни, също трябваше да се логнат с първоначалните си пароли или някакви, които са били актуални към началото на миналата учебна година.

Извинявам се, за причиненото неудобство – за следващата година се надявам да имаме нова база за СУСИ и по-цивилизован начин за провеждането на изборите.

Аз, Симеон Цветков като председател на Факултетната Студентска Изборна Комисия (ФСИК) – нося отговорността за тези избори и всеки, който иска да отправи своите запитвания, забележки и препоръки или директно на мен, или на листата за контакти.

Заради проблемите избирателната активност е ниска или < 10 %. За следващите избори, надявам се без технически проблеми, да имаме сериозно повишение на изборната активност.

Ето и детайлна справка на резултатите по кандидати:
Резултати от избори 'Октомври 2013 г.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.