С нас се свърза Иван Аршинков – магистрант в специалност „Управление на активи“ във Франция, който има идея да направи студентски клуб за инвестиции. Той търси съмишленици във ФМИ.

Целта на групата е да се запознаят младите, студентите в областта, с практиките на трейдър на финансовите пазари. Постваме новини, които може да им бъдат интересни и да дискутираме. Целта е да се привлекат все повече млади хора към областта на финансите, без дори да са специалисти, да започнат да се интересуват и да следят актуалностите. Друга далечна идея е да се създадат към всеки университет по един Инвестиционен клуб, членовете на който да могат сами да избират президент, счетоводител и т.н., да участват с общи средства на борсата. Естествено печалбата няма да е голяма, но ще привлече вниманието на младите. Има много хора, които учат „сухо “ материята в университет, без да прилагат на живо знанията си, без да почустват тръпката и емоцията от пазарите. На Запад в много университети има подобни крубове от 5-15 човека.
Какво е Инвестиционен клуб?

Клубовете представляват група от хора с общи интереси в областта на финансовите пазари, обединени с цел обмяна на опит, дискусии, обучение и приемане на инвестиционни решения.
Защо инвестиционен клуб?
• Идеално за начинаещи, хора тепърва навлизащи в тази област
• Споделяне на идеи
• По-голям фонд за инвестиране. Ще Ви даде възможност за достъп до повече пазари и по-добра диверсификация
• Повечето членове на клуба ще предоставят възможност за проучване и анализ на повече инструменти
• Едновременно ще инвестирате и ще се обучавате, разглеждайки мненията и идеите на другите членове
• По-голяма сигурност
• По-голяма увереност


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.