Готови ли сте да развихрите въображението си, да реализирате своите собствени идеи и между другото да промените света? Можете да стартирате още сега, защото Imagine Cup Bulgaria 2015 започва! Правилата са прости, а Редмънд очаква най-упоритите, трудолюбивите и смелите от вас.

Ето какво трябва да направите, за да се включите в локалните финали в България:

  • Стъпка 1: Сформирайте екип с до 3-ма ваши приятели.
  • Стъпка 2: Потърсете си ментор – може да бъде ваш преподавател, колега или приятел.
  • Стъпка 3: Регистрирайте се на http://www.imaginecup.com . Важно – не чакайте последния момент! Всичко се случва, така че си оставете време за реакция :).

Категориите, които ще бъдат включени в локалния финал отново ще бъдат:

  • Стъпка 4: Разкажете ни за идеята си до 20 декември 2014 г. . Искаме да ви помогнем да я реализирате, но за да сме ефективни трябва да знаем какво правите и какво ви е необходимо. Ето какво искаме да научим:

     

    • Какъв проблем искате да решите?
    • Каква е основната структура на приложението – какъв тип е (десктоп, уеб, мобилно и т.н.)? За кого е предназначено и как ще се използва? Какви ще бъдат ползите за потребителите, т.е. как ще решите проблема, определен в горната точка?
    • Какви технологии ще използвате?
    • Как според вас може продукта ви да достигне до хората, за които е предназначен?
    • Какви проблеми могат да възникнат при разработката на приложението?

Бъдете кратки – използвайте не повече от 500 думи и включете много картинки!

В началото на януари 2015 ще се свържем с вас, за да ви кажем какви са следващите стъпки и как ще ви помогнем да реализирате идеите си. А сега всичко е във вашите ръце.

Чувате за Imagine Cup за първи път?

Imagine Cup е най-голямото състезание за технологични иновации за студенти и ученици в света. Всяка година в него се състезават стотици отбори от повече от 100 страни, които променят света с помощта на технологиите. През 2014/2015 година състезанието се провежда за 13 пореден път, а световните финали ще се състоят в централата на Майкрософт в Редмънд, САЩ. В България локален финал се организира от 2007 г. като в него са участвали повече от 70 екипа, които реализират впечатляващи проекти в областта на образованието, здравеопазването, опазването на околната среда и роботиката, и като резултат са формирани няколко страхотни стартъпа.

Какви са изискванията за участие?

Основните изисквания са да бъдете активно учащи в училище и университет и да имате навършени 16 години. Всички правила можете да прочетете тук:

https://www.imaginecup.com/Custom/Index/Rules 

Мога ли да участвам сам/а?

Да, могат да участват отбори с 1-4 членове. Можеш да се включиш и сам/а, но вероятно ще ти е по-трудно, а и може би няма да ти е толкова забавно.

Трябва ли задължително да имам ментор?

Не, но е препоръчително. Менторите обикновено са хора с богат опит, които могат да помогнат на екипа да се справи с трудностите (организационни, технически и др.) и от които може да се научи много. В крайна сметка, решението е ваше.

Можем ли да участваме, ако сме от различни училища или университети?

Да, стига всички членове на екипа да покриват критериите за участие.

Имате други въпроси?

Пишете ни на dpebg at microsoft.com


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.