От 7-ми до 11-ти септември ФМИ, съвместно с ИМИ-БАН и ИИКТ-БАН, организира Подготвителна седмица по моделиране за магистри и бакалаври. Тя ще се проведе непосредствено преди станалия вече традиционен уъркшоп European Study Group with Industry, ESGI‘113 (14 – 18 септември 2015 г.): http://parallel.bas.bg/ESGI113

В рамките на пет дена участниците ще имат възможност да добият реален практически опит, работейки интензивно в екипи по задачи, свързани с математическо моделиране и приложения на математиката и основани на проблеми, възникнали в практиката на фирми от различни индустрии. Екипите ще бъдат ръководени от инструктори с опит в работата по приложни проекти.

От друга страна, Седмицата по моделиране ще служи като подготовка за участие в ESGI’113, където представители на фирми поставят реални проблеми и участниците – учени от БАН, ФМИ и други университети в страната, както и докторанти и студенти, разделени отново на екипи, работят в рамките на пет дена, за да предложат подход за тяхното решаване.
За повече информация и формуляр за регистрация, моля, посетете сайта на събитието http://pmw2015.fmi.uni-sofia.bg/ или се свържете с ас. Тихомир Иванов (tbivanov@fmi.uni-sofia.bg).

Източник: http://www.fmi.uni-sofia.bg/news_html/sedmica_modelirane_7_11_09_2015

Категории: ФМИ

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.