ФСС- Кои сме ние?

ФСС или Факултетен студентски съвет е студентска организация, чиято цел е да помага на студентите. Ние сме гласът на студентите пред ръководството и администрацията на факултета, както и техни представители  в общото събрание на ФМИ, на което се вземат важни решения, като това за избора на Декан.

Ние правим факултета едно по-забавно и интересно място. Стараем се да правим контакта между фирмите и студентите по-лесен. Организираме различни лекции и събития, на които студентите да могат да се докоснат до опита на специалисти от различни области.

Развлекателнните събития във ФМИ са по наша вина. Стараем се всяка година да правим турнири, с които да разнообразим ежедневието си. Част от тях са  турнирите по League of Legends, белот, бридж, бордови игри и шах. Още едно интересно събитие, в чиято организация се включваме е HackFMI. Това е тридневният хакатон, който  събира хора от различни места и с разнообразни интереси, във факултета, за да работят здраво по своите идеи, докато се забавляват.

Това, което прави ФСС важна организация за студентите от ФМИ, обаче е, фактът, че ние заставаме зад студентите, когато имат нужда от помощ. Ние защитаваме техните интереси пред ръководството и администрацията на ФМИ. Всеки студент може да се обърне към нас с въпроси за следването си- проблем със записване на горен курс, проблем с преподавател, въпрос свързан с общежитията и всичко, което може да изникне като трудност пред един студент.

Ако искаш да си част от организацията на различни събития и лекции, имаш идеи как да направиш ФМИ по-готино място и това да помагаш на хората ти носи удовлетворение, стани част от ФСС. Това как можеш да го направиш ще намериш в следващите редове.

От 10.04.2017г. (понеделник) започва кандидатстването за членове на Факултетния студентски съвет при ФМИ. Ако си студент – бакалавър, магистър или докторант в редовна форма на обучение можеш да се кандидатираш за член на ФСС. Това, което трябва да направиш е да ни изпратиш:

  • Подходяща снимка, като не е задължително да е тип документ за самоличност
  • Трите имена
  • ОКС, Специалност, Курс, Факултетен номер
  • Кратко мотивационно писмо, като в него да залегнат:

-Защо се кандидатирам за член на ФСС?

-С какво ще допринеса към дейността на ФСС и ФМИ?

-Мотивационното писмо да бъде във формат PDF и да бъде прикачено към писмото.

Имате възможност да изпратите необходимата информация до 07.05.2017г. (неделя) 23:59 –  удължения срок  за кандидатване, на следния имейл адрес:  elections@fss.fmi.uni-sofia.bg със заглавие „Кандидатура за член на ФСС при ФМИ“.

Самите избори ще се провеждат на 10.05.2017 г. (сряда). А Резултатите ще бъдат оповестени до 14.05.2017 г. (неделя).

Събитието във Facebook можеш да намериш тук.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.