От 7 до 11 септември в ИМИ, БАН ще се проведе Подготвителна седмица по моделиране. Тя представлява 5 дневно събитие, в което могат да вземат участие бакалаври, магистри и докторанти, които учат в направление Математика“, „Информатика“ или други сродни. На нея инструктори (от ФМИ, от БАН или от фирми) ще поставят задачи, мотивирани от конкретни индустриални приложения, които могат да бъдат решени с помощта на математически методи. Студентите ще бъдат разделени на групи и в края на седмицата те трябва да представят решенията си.

 

Идеята на Подготвителната седмица по моделиране е студентите да се подготвят, за да вземат участие в международния форум European Study Group with Industry (14 – 18 септември), който се провежда за трета поредна година в България и на който представители на бизнеса поставят задачи, възникнали в тяхната практика, и участниците – учени от БАН и университетите, докторанти и студенти – предлагат идеи за решаването им.

 

На сайта на ESGI вече са качени две от задачите, които ще бъдат поставени от Chaos Group и GemSeek. В следващите дни очаквайте информация и за останалите задачи, както и представяне на всички фирми, партньори на събитието.

 

Защо да участвате?

  1. Ще видите как математиката се прилага в работата по реални задачи, идващи от бизнеса.
  2. Ще придобиете опит за работа върху проекти.
  3. Ще придобиете нови знания.
  4. Ще усъвършенствате уменията си за работа в екип.
  5. Ще създадете контакти с представители на бизнеса и на академичните среди.
  6. Можете да получите по 2 кредита за участие в събитията или със сертификатите, които ще получите, да кандидатствате за специални стипендии.

 

Регистрационните форми за двете събития могат да бъдат намерени на Подготвителна седмица по моделиране и ESGI’113.
Регистрацията трябва да се осъществи съответно до
21 август и 1 септември.

 

За допълнителна информация можете да се свържете с ас. Тихомир Иванов.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.