Yearly Archives: 2017

FMI {Codes} – Code for Sofia

Датите са 15 , 16 , 17 Декември, мястото е ФМИ!

FMI {Codes} e хакатонът, който се провежда във Факултета по Математика и Информатика на Софийски университет. Участието е отворено за студенти от цялата страна и е напълно безплатно. Състезанието е отборно като всяко издание има своя тема, по която отборът разработва своя проект. Тази година темата е “Code for Sofia”. Ние от ФСС при ФМИ искаме да дадем поле за изява на всички, които имат идея как да подобрят заобикалящата ни среда.
Само за 72 часа участниците ще трябва да разработят своите проекти по темата. Вижте как млади хора дават иновативни решения за проблеми, свързани с живота в столицата.
В Неделя – 17 Декември , от 16:00 часа, ще бъде и официалното закриване на събитието, на което всеки отбор ще представи проекта си, а след това победителите ще бъдат наградени.
Цялата програма може да видите тук!

Наградите, кетъринга, стикерите и всички останали неща са осигурени от:

FMI club: Предприемачество за програмисти

Мирослав Мирославов е един от създателите на OfficeR&D, а във ФМИ е завършил специалност “Компютърни науки”. Повече от 10 години е програмист в различни български и международни компании, като най-дълго време прекарва в Progress.
На следващата среща на FMI Club той ще разкаже какви според него са слабите страни – слабият акцент върху предприемачеството, мениджмънта и управлението, както и как успешно да лавираме между технологиите, мениджмънта и предприемачеството в кариерата си. Събитието ще се състои на 7 декември от 19.15 в зала 325 на ФМИ. Регистрацията е безплатна, но задължителна: http://dev.bg/fmiticket/
Повече информация за събитието можете да разгледате тук

Какво е FMI Club?

ФМИ Клуб събира студенти и алумни на най-големия факултет по математика и информатика в страната. Той е начална точка на много от водещите ИТ професионалисти в България. На ежемесечните срещи ще можете да се запознаете с някои от тях и да почерпите вдъхновение и опит, а освен това – да се срещнете с нов хора и да дискутирате интересни теми.

Коледен базар 2017

Коледен Базар 2017 ФМИ

Коледен Базар 2017 ФМИ

Остават броени дни до Коледа, затова ние от ФСС организираме благотворителен коледен базар, за да донесем усмивка на тези, които се нуждаят от подкрепа. Събраните средства от базара ще бъдат внесени по дарителската сметка на малката Йоана.

КОГА: 20.12.2017

КЪДЕ: фоайето на ФМИ

Там ще намерите изобилие от домашно приготвени сладки и соленки. Няма да има цени, а всеки ще може сам да реши колко да дари за каузата. Най-важното е всички заедно да подарим надежда на Йоана и нейното семейство.

Как можеш да се включиш?

Освен с изяждането на сладките, можеш да помогнеш и с тяхното приготвяне. Търсим и доброволци, които да стоят зад щанда по време на базара.

Запиши се тук, за да знаем, че ще участваш.

Повече за Йоана:

Йоана

Йоана се ражда недоносена в седмия месец. Получава кръвоизлив в мозъка, след това хидроцефалия (натрупване на гръбначномозъчна течност в кухините на мозъка). Прекарва 2 дълги месеца в кувьоз, следва операция за поставяне шънт (дренираща система, при която по фина тръбичка излишната мозъчна течност се извежда от черепната кутия). Поради заболяването ѝ и дългото стоене в кувьоз очните ѝ нерви частично атрофират и тя губи зрението си. Малката Йоана в момента е на 3 години и все още не може да ходи и говори, не може да види как изглеждат мама и тати.

Дарителска сметка:

Първа Инвестиционна Банка

IBAN: BG32FINV91501317009581

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Йоана Цветославова Нанова

Pay Pal: helpyoana@abv.bg

FMI club: Практични съвети за кариерно развитие

Марин Димитров е Engineering Manager в Uber, а във ФМИ е завършил “Изкуствен интелект”. В работата си той се фокусира върху решаване на проблеми свързани с Business Intelligence. Преди Uber, кариерният му път минава през CTO на Ontotext и Team Lead в Sirma Solutions. На следващата среща на FMI Club той ще ви запознае с най-често допусканите грешки в началото на IT кариерата и как да ги избегнете.
Събитието ще се проведе на 23-ти ноември от 19.15 часа в зала 325 на ФМИ.
Събитието е безплатно, но със задължителна регистрация, която можете да направите тук: http://dev.bg/ticketfmi/
Повече информация за събитието можете да разгледате тук: https://goo.gl/RKTwDi
Какво е FMI Club?
ФМИ Клуб събира студенти и алумни на най-големия факултет по математика и информатика в страната. Той е начална точка на много от водещите ИТ професионалисти в България. На ежемесечните срещи ще можете да се запознаете с някои от тях и да почерпите вдъхновение и опит, а освен това – да се срещнете с нов хора и да дискутирате интересни теми.