Yearly Archives: 2018

Благотворителен коледен базар

Остават броени дни до Коледа, затова ние от ФСС отново се впускаме в организацията на традиционния БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР на ФМИ, за да подарим усмивка и вдъхнем надежда на тези, които имат нужда от подкрепа.

Тази година базарът е с цел набиране на средства, които ще бъдат разделени поравно и внесени в дарителските сметки на нашите състуденти, колеги и приятели – Денис на 19 години с диагноза тумор на костите и Тони на 20 години с диагноза остра лимфобластна левкемия.

Ние ще сме там, заредени с много положителна енергия, а ти също можеш да се включиш в доброто дело, като донесеш домашно приготвени или закупени сладки, соленки и всякакви коледни вкусотийки за базара или пък си купиш от тези, които вече предлагаме. 😊

Запиши се тук: https://goo.gl/forms/mqnpVWhaXpS9jTdj1 , за да знаем, че ще вземеш участие.

Можеш също да помогнеш на двете момчета и посредством: ДАРИТЕЛСКИТЕ КУТИИ, които са поставени на няколко места: във ФМИ – фоайето, лавката, книжарницата и библиотеката, „СинтеЗ“ (до ФХФ), БФ и Ректората, до 19.12. (включително).

ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ:

Денис
Централна Кооперативна Банка
IBAN: BG94 CECB 9790 1046 4859 01
BIC: CECB BGSF
Титуляр: Нели Стоянова Вълчева – майка

Тони
Общинска Банка
IBAN: BG25 SOMB 9130 1066 1562 01
Титуляр: Тони Тончев Костов
Pay Pal: anatoli.kostov@gmail.com

Благодарим предварително за подкрепата и съпричастността! ❤

FMI All-Stars 2018: Xmas edition

FMI All-Stars е събитие, организирано под формата на конференция, но с доста по-неформален характер, на което преподаватели и алумни на Факултета по математика и информатика към СУ ще могат да представят своите идеи и ще водят дискусия по теми, интригуващи студентите на факултетa.
За втори път, уникалното по рода си за ФМИ събитие цели да обогати знанията на присъстващите, да предостави възможност за комуникация с преподавателите и алумните на ФМИ в неформална обстановка, както и да вдъхнови създаването на иновативни технологии. Друга основна цел е да се предостави платформа, на която лекторите да имат възможност да разкажат и представят нещо различно, любопитно и полезно, свързано с ИТ сферата. Платформа, чрез която да достигнат до още повече хора с техните идеи и ценен опит.

Предвиждат се 6 панела дискусии с четири кратки 15-минутни почивки помежду им и една дълга 45-минутна обедна пауза. Събитието ще завърши с нетуъркинг коктейл във факултета. Подготвили сме също и логически загадки под формата на игри за студентите.
Можете да направите регистрация за събитието тук:
https://goo.gl/forms/lC4mHcX19aKLqDGi1

 

ЗОВ ЗА ПОМОЩ

Здравейте, колеги!

Сърдечно Ви молим за помощ!

Нека подкрепим нашите състуденти, колеги и приятели:

Тони

Тони, студент във 2 курс. Той е само на 20 години и е с диагноза остра лимфобластна левкемия. В момента той се лекува в Александровска болница, където тече първия курс от химиотерапия. Той  се нуждае от средства, за да може да продължи лечението си в чужбина, където ще му бъдат проведени още няколко курса химиотерапия, но главната причина за заминаването му е трансплантация на костен мозък.

Дарителска сметка: BG25 SOMB 9130 1066 1562 01

Денис

 

Денис е на 20 години и страда от тумор на костите (ОСТЕОСАРКОМ). Все още тийнейджър, в началото на юли месец момчето се сблъсква с тежката диагноза . В момента той е в Париж със семейството си за лечение,   химиотерапия и операция. Лечението ще продължи 10 месеца в институт по онкология. Сумата от 280 000   евро е покрита от здравната каса, но всички други консумативи са непосилни за семейството на Денис. Нека   да помогнем на Денис да се радва отново на живота и да практикува любимото си хоби-спорта.

Дарителска сметка: BG94 CECB 9790 1046 4859 01 
BIC: CECB BGSF

 

 

Можете също да помогнете на двете момчета и посредством: ДАРИТЕЛСКИТЕ КУТИИ, които са поставени на няколко места: във ФМИ – фоайето, лавката и книжарницата, ФХФ, БФ и Ректората, до 19.12 (включително).

По традиция  на 19.12.2018г. във ФМИ ще се проведе Коледен благотворителен базар, където, закупувайки си всякакви вкусотийки, също ще имате възможност да подпомогнете двете каузи.

Нека върнем усмивката на лицата на двете момчета!

Благодарим за вашата подкрепа и съпричастност!

 

Избори за нови членове на ФСС

 

Здравейте , колеги!

С настъпването на новата учебна година и с посрещането на новодошлите студенти дойде моментът и на ФСС (Факултетния студентски съвет) да обогати състава си. Искаме да Ви уведомим, че от 14.11.2018г. ще започне провеждането на частични избори за нови членове във ФСС.

Какво е ФСС, кои сме ние и какво правим?

ФСС е организация, която събира,запознава и сплотява студенти на различна възраст, студенти с разнообразни идеи, мечти,амбиции, но с една цел – промяната.

Ние ли, ние сме ваши колеги, бакалаври, магистри и докторанти. Ние сме доброволци, ентусиасти, мечтатели, хора с идеи и желание да променят нещата.

За нас да си просто студент на ФМИ не е достатъчно – ние искаме гласът на студентите да бъде чут, да участваме във вземането на важни решения, свързани с факултета, да покажем, че сме способни да набележим проблем и най-вече да предложим как той да бъде решен. Всеки член на ФСС е и член на Общото събрание на факултета, в рамките на което се провеждат избори за нов Декан, внасят се предложения, свързани с промяната на учебния план, и се взимат други важни за факултета решения.

Според нас университетът не трябва да се свързва само с учене и изпити, затова се стараем всяка година да организираме различни събития, като турнирите по League of Legends, белот, бридж, бордови игри и шах. За втора поредна година направихме  Уикенд на първокурсника, който, както и миналата се радваше на голям успех. Естествено, няма на къде без хакатона FMI{Codes}, на който 48 часа се лееше код. Да не забравяме и най-новото по рода си събитие FMI All Stars, което събра на едно място не само текущи студенти и преподаватели, но и алумни. Редовно правим и коледен базар, на който всичко е много сладко, а събраните пари даряваме за благотворителност.

По време на обучението за голяма част от студентите остават неясни някои въпроси, свързани със следването, администрацията, документи за записване и какво ли още не. Затова и една от основните идеи и цели на Факултетния студентски съвет е всеки студент да може да се обърне към нас по всяко време и ние да помогнем с разрешаването на всеки казус.

Това е ФСС (накратко)!

Ако искаш и ти да си част от организацията на различни събития и лекции, имаш идеи как да направиш ФМИ по-готино място и това да помагаш на хората ти носи удовлетворение, стани част от ФСС! Ето как:

От днес, 29.10.2018г. започва кандидатстването за членове на Факултетния студентски съвет при ФМИ. Ако си студент – бакалавър, магистър или докторант в редовна форма на обучение, можеш да се кандидатираш за член на ФСС. Единственото, което трябва да направиш е да попълниш формата за участие (необходимо е да имате регистрация в gmail),

https://goo.gl/MZQw4H

С голямо нетърпение очакваме вашите кандидатури!

Поздрави, ФСС при ФМИ!