Водещият европейски технически университет Politecnico di Milano организира трети семинар в България на 25 февруари от 18:00 часа в Американския университет (център за образование и култура “Илиев” в Студентски град) в София. Елитната школа по архитектура, инженерни науки и индустриален дизайн в Милано продължава своята кампания за набиране на български кандидат студенти за академичната 2010/2011 година.

Politechnico di Milano е класиран в топ 15 на световната класация за технически ВУЗ-ове на вестник “Таймс” и предлага магистратури на английски език по архитектура, архитектурен дизайн, архитектурно инженерство, градско планиране, строително, механо, енергийно, ландшафтно, електронно, компютърно и софтуерно инженерство, автоматика и инженерен мениджмънт.

Редовните такси за университета се оформят въз основа на семейните доходи и варират между EUR 800 и EUR 3300 за академичната 2010/2011 год. На българските студенти се дава възможност да кандидатстват за пълна стипендия, която покрива не само таксата за обучение, но и разходите по настаняване. Всяка година се отпускат общо 100 такива стипендии, като определящите критерии за успех са академичният резултат от бакалавърската степен, резултат от TOEFL/IELTS, препоръки, мотивационно писмо и стаж в областта. За академичната 2009/2010 год., 60% от българските студенти започнаха обучението си в Politechnico di Milano със стипендии.

За Politecnico di Milano:
Миланският политехнически университет е основан през 1863 год. в индустриалната столица на Италия, Милано и се състои от 17 факултета. Със своите 40 000 студента той е най-голямото учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери в страната. Всяка година около 24% от новите архитекти, 15 % от новите инженери и 60% от новите дизайнери в Италия придобиват своята диплома в учебното заведение с близо 150 годишна история. Преподавателският колектив през годините включва известни професори като лауреата на Нобеловата награда за химия от 1963 г. Джулио НАТА. Сред именитите възпитаници на университета са световно известният моден дизайнер Джан Франко ФЕРЕ, изобретателя на хеликоптера Енрико ФОРЛАНИНИ и основателя на популярната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста ПИРЕЛИ.

Категории:

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.