Както знаете от 1 до 12 септември е подаването на електронни заявления за кандидатсване за общежитие (1 – 10 e за новоприетите първокурсници).

Заявление за настаняване в общежитие попълва всеки, който ще ползва ДЪРЖАВНО ОБЩЕЖИТИЕ НЕЗАВИСИМО ДАЛИ В СУ ИЛИ В ДРУГ ВУЗ. 

Ако сте в общежитие на друг ВУЗ и не подадете декларацията, няма да получите разменно писмо за пренастаняването ви в общежитието на другия ВУЗ.

Освобождаването на общежитие на студенти, които не са участвали в кампанията трябва да се случи до 18 септември 2014 г. Тези, които ще сменят стаята, трябва да направят същото.

Ако сте изпуснали да си платите наема навреме имате право да го направите до 15 септември 2014 г. на касите на ПСБО. Освен това трябва да подадете заявление за допускане в кампанията с неплатени задължения, на хартия в каб. 123 на ПСБО.

Преди да тръгнете да подавате заявление силно препоръчително е да прочетете ЧЗВ (често задаваните въпроси) в сайта на Комисия по настаняване в студентските общежития на СУ съответно:

и не на последно място КАК ДА ПОПЪЛВАМЕ ЗАЯВЛЕНИЕТО?

След като отделите 10 мин. и прочетете тези неща може спокойно да почнете да попълвате тук.

За успеха на горен курс за ФМИ като изключение важи следното правило:
Успехът освен средноаритметичното за текущата година от ЗД и ЗИД, включва и ИД-тата, тъй като те са по учебен план за нашия факултет. Подчертавам от текущата година, тези, които сте записвали по-минала година или сте си взели ЗД от минала година – НЕ СЕ ВКЛЮЧВА В БАЛООБРАЗУВАНЕТО, а само се отбелязва като бройка невзети в полето, което ви питат за тях. 

НЕВЗЕТИТЕ ИД-та, ако са до 3 не се включват в балообразуването. Ако са повече от 3, всяка следваща се включва в средния успех с оценка „2“.

Ако ще прекъснете, да знаете че също може да ползвате общежитие, ако има свободни легла. В последните години има, така че не се притеснявайте, дори и да не ви пуснат в горен курс.

Ако не срещнете вашия въпрос в ЧЗВ-то пишете или на комисията, или на нас.

Като за финал ви приканваме да вземете отношение по нашата анкета, която се намира горе вдясно.


2 Коментара

Михаела Алексова · 04.09.2014 г. на 13:42 ч.

Добър ден,

Имам няколко въпроса относно кампанията за подаване на документи за общежитие. През учебната 2013/14 година бях втори курс и имах 3 незвети изпита от първи курс (Анализ 2, ДИскретни струтури 1 и 2). По време на втори курс успешно си взех и трите изпита. Въпроса ми е следния: Оценките от тях трябва ли да ги смятам към успеха ми за изминалата година и оценките от изборните дисциплини ще бъдат ли включени към успеха за кандидатстването за общежитие?  Ако изборните дисциплини ще се вземат в предвид и имам незвета изборна дисциплина , с двойка ли да я смятам или да не я вземам в предвид при смятането на успеха ми? Лек и успешен ден.

С уважение, Михаела Алексова.

    Симеон Цветков · 12.09.2014 г. на 12:15 ч.

    Изчаквам отговор от ПСБО за изборните в нашия факултет. Незветите изборни, ако са до 3 броя не ги смяташ. Смятат се само изпитите от текущата година, в ЧЗВ-то ясно е упоменато как се смята успеха.

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.