По повод 125 г. ФМИ се осъществяват редица мерояприятия. Едно от тези ще бъде лекцията на Онтотекст на 17.12.2014 г. (сряда) от 10:00 в зала 200. Компанията ще направи кратък увод в семантични бази данни, анализ на текст и семантично търсене. Ще представи и няколко реални приложения на тези технологии: от генериране на тематични страници в спортния уеб сайт на BBC, през препоръчване на съдържание на FT.COM до търсене в отчети за клинични изследвания на AstraZeneca. 

Но кои са Онтотекст?

Това е българска софтуерна фирма, водещ доставчик на семантични бази данни и системи за управление на документи и съдържание. Продуктите на Онтотекст стъпват на изследвания и иновации в няколко области: анализ на текст (NLP, information extraction), логически изводи (reasoning), семантичен уеб (Web 3.0, linked open data), графови бази данни (NoSQL), пълнотекстово търсене (information retrieval). 

Клиенти на фирмата са BBC, Financial Times, AstraZeneca, John Wiley & Sons, Oxford University Press, парламента на Великобритания, банки, телекоми, музеи и други. 

Елате да се запознаете с техния богат опит!

 


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.