„Дни на Кариерата” във Факултета по математика и информатика към СУ „Св. Климент Охридски”

Организатор: Кариерният център към Факултета по математика и информатика, в партньорство с JobTiger

Генерален спонсор: УниКредит Булбанк

Кога: 02 и 03 юни 2011г. (от 10:00 до 18:00)

За кого?: “Дните на кариерата” във Факултета по математика и информатика са уникален шанс за Вас, студенти. Срещнете се на живо с работодателите и обсъдете възможностите за стаж и работа

Място на провеждане: Факултета по математика и информатика, адрес: бул.”Джеймз Баучер” 5 (на открито, в прекрасната градина на Факултета).

Кой е поканен да участва: студентите от Факултета по математика и информатика, студентите от всички останали факултети на СУ „Св. Климент Охридски”, студентите от ТУ София, както и всички студенти, които търсят професионална реализация.
Желаещите фирми могат да заявят участие в сайта на JobTiger: http://www.jobtiger.bg/careers/fmi/2010/
Тел.: 02 491 80 20/ 21, М: 0886 696 275 , e-mail: dilyana@jobtiger.bg; hristian@jobtiger.bg

За допълнителна информация, моля свържете се с екипа на Кариерния център:
Тел.: 0887 00 29 64, 0896 86 06 40, 02 8161 589, e-mail: career@fmi.uni-sofia.bg

Линк за събитието във Facebook: тук.

Категории: ФМИ

1 Коментар

Валентин · 24.05.2011 г. на 08:43 ч.

Нека перифразирам какво всъщност се има впредвид.
„Дните на кариерата“ във Факултета по математика и информатика са уникален шанс за нас гладните за пари, неебаващи за вас фирми. Срещнете се на живо с глупаците с които ще трябва да работите и обсъдете възможностите за безвъзмезден труд и работа.

Мисля че разбрахте моето мнение по въпроса. Много се дразня като видя навсякъде из факултета разлепени обявите на всевъзможни фирми с позиции от типа PHP Developer, PL SQL Developer, UI Developer и т.н. Мисля че в университета учим малко повече от колкото за изброените по горе професии и в България може да се развива повече научната дейност вместо просто обикновеното „копане“. Друг е въпросът че фирмите си лепят обявите и си правят дните на кариерата без изобщо да са дали и стотинка за факултета. Не може да искаш (кадри) без да дадеш нещо в замяна.

Според мен трябва да сложат една космическа такса за обявите които стоят във факултета, например 1000 лв. за лист А4. По този начин ще се избавим от хванатите от пътя фирми които само могат да провалят бъдещето на студента.

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.