Плащане на семестър онлайн и ходене само в отдел „Студенти“

Уважаеми колеги,

След доста усилия на много хора отново ще тестваме електронно плащане на семестрите и намаляване на опашките чрез минаване на 1 гише – само в отдел "Студенти", без да носите копия от платежни документи в касата.
Този семестър освен нас и колегите от ФЖМК ще тестват модула, пък догодина всички ще имат възможност да плащат така.
Тази възможност ще имате до понеделник 29.II.2016 г. вкл., ако преди тази дата не сте си генерирали код, няма да може да Ви се издаде такъв по-късно и ще трябва да използвате някои от останалите начини за плащане на семестриална такса.

[wp-svg-icons icon=“warning“ wrap=“i“] Това касае само хора с настоящи СУСИ акаунти и такива, които не записват първи семестър във ФМИ/ФЖМК.

Влизате си в СУСИ. Ако не помните своят акаунт може да го проверите в системата за управление на профили.

След като влезете в СУСИ, горе в дясно са посочени основните функции, които може да извършвате. Трябва да Ви излиза посочената, по-долу възможност, >Такси.Screenshot_2
Ако не Ви излиза и сте студент във ФМИ или ФЖМК моля Ви да сигнализирате тук.

След това Ви се появяват следните подвъзможности:

  • Кампания за плащане на семестриална такса
  • Отразени плащания

За сега ще разгледаме само първата. Втората опция е чисто информативна и ще пише, че сте си платили семестъра, след като го направите.Screenshot_3

В нея има ще Ви излезе следната информация:
Screenshot_4Преди да продължите, проверете дали семестриалната такса отговаря на тази за вашата специалност и статут. Ако всичко е наред прочитате текста и отбелязвате Запознат съм с горната информация и желая да платя чрез е-Pay. 
Внасям уточнението, че е-Pay реално включва и EasyPay. Собственост са на една и съща фирма и плащанията минават през ePay винаги, дори да платите на каса или през терминал за плащане чрез банкноти.

Screenshot_5След това Ви се генерира заявка за плащане, която може да осъществите онлайн (ePay), касово (на каса на EasyPay или друг оператор, който работи с тях) или чрез терминал за плащания в брой (Cashterminal или Bilink), и след това избирате онлайн плащане. 
Срокът за изпълнение на заявката е 1 месец.

Screenshot_6

Тук вече се прехвърляте към системата на ePay, номера на фактурата го имате и в СУСИ, ако случайно го забравите и отделно имате 10-цифрен код за плащане (по важно е той да се помни – той ще Ви бъде нужен при плащане по начин различен от онлайн).
Отново Ви се съобщава каква сума ще платите, без допълнителната комисионна.

Ако ще плащате на каса или през терминал с банкноти за улеснение Ви се появява карта с най-близките обекти.
Screenshot_7
Ако ще плащате онлайн продължавате към Вашия профил в ePay.
Ако нямате профил ще се наложи да се регистрирате, както и да регистрирате Ваша банкова карта.
С картите на някои банки е възможно да има проблеми, за които може да Ви съдействат, тук.

Избирате си подсметка от Вашия профил, въвеждате си името и паролата за ePay.Screenshot_8Screenshot_9
Излиза Ви финалната информация за общата сума на превода, вкл. и комисионна
В зависимост от настройките може да имате екстри като СМС код за потвърждаване и т.н.Screenshot_10

[wp-svg-icons icon=“warning“ wrap=“i“] Надявам се никой да не се засили да плаща с кода, който виждате на снимките (той е образец), в противен случай ще ми спестите семестриалната такса 😀

За да нямате допълнителни такси при онлайн превода Ви препоръчвам да имате направите Вашата карта – микросметка в ePay. Ще си спестите всичко това.
Screenshot_11

Комисионните при превод през ePay:

Screenshot_12

Комисионните при превод през EasyPay:

Screenshot_13

[wp-svg-icons icon=“warning“ wrap=“i“] Предоставената информация за такси, комисиионни и услуги е актуална към 17.II.2016 г. Възможно е в бъдеще да имат промени.

[wp-svg-icons icon=“warning“ wrap=“i“] Не забравяйте, че след като платите трябва да отидете САМО до отдел "Студенти" със студентската Ви книжка, за да може официално да Ви потвърдят, че сте записали семестъра.

  • ФЖМК – каб. 9
  • ФМИ – каб.221 за бакалаври и каб. 220 за магистри

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: