Здравейте , колеги!

С настъпването на новата учебна година и с посрещането на новодошлите студенти дойде моментът и на ФСС (Факултетния студентски съвет) да обогати състава си. Искаме да Ви уведомим, че от 14.11.2018г. ще започне провеждането на частични избори за нови членове във ФСС.

Какво е ФСС, кои сме ние и какво правим?

ФСС е организация, която събира,запознава и сплотява студенти на различна възраст, студенти с разнообразни идеи, мечти,амбиции, но с една цел – промяната.

Ние ли, ние сме ваши колеги, бакалаври, магистри и докторанти. Ние сме доброволци, ентусиасти, мечтатели, хора с идеи и желание да променят нещата.

За нас да си просто студент на ФМИ не е достатъчно – ние искаме гласът на студентите да бъде чут, да участваме във вземането на важни решения, свързани с факултета, да покажем, че сме способни да набележим проблем и най-вече да предложим как той да бъде решен. Всеки член на ФСС е и член на Общото събрание на факултета, в рамките на което се провеждат избори за нов Декан, внасят се предложения, свързани с промяната на учебния план, и се взимат други важни за факултета решения.

Според нас университетът не трябва да се свързва само с учене и изпити, затова се стараем всяка година да организираме различни събития, като турнирите по League of Legends, белот, бридж, бордови игри и шах. За втора поредна година направихме  Уикенд на първокурсника, който, както и миналата се радваше на голям успех. Естествено, няма на къде без хакатона FMI{Codes}, на който 48 часа се лееше код. Да не забравяме и най-новото по рода си събитие FMI All Stars, което събра на едно място не само текущи студенти и преподаватели, но и алумни. Редовно правим и коледен базар, на който всичко е много сладко, а събраните пари даряваме за благотворителност.

По време на обучението за голяма част от студентите остават неясни някои въпроси, свързани със следването, администрацията, документи за записване и какво ли още не. Затова и една от основните идеи и цели на Факултетния студентски съвет е всеки студент да може да се обърне към нас по всяко време и ние да помогнем с разрешаването на всеки казус.

Това е ФСС (накратко)!

Ако искаш и ти да си част от организацията на различни събития и лекции, имаш идеи как да направиш ФМИ по-готино място и това да помагаш на хората ти носи удовлетворение, стани част от ФСС! Ето как:

От днес, 29.10.2018г. започва кандидатстването за членове на Факултетния студентски съвет при ФМИ. Ако си студент – бакалавър, магистър или докторант в редовна форма на обучение, можеш да се кандидатираш за член на ФСС. Единственото, което трябва да направиш е да попълниш формата за участие (необходимо е да имате регистрация в gmail),

https://goo.gl/MZQw4H

С голямо нетърпение очакваме вашите кандидатури!

Поздрави, ФСС при ФМИ!


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.