Започва предприемаческото състезание Ф.И.Р.М.А. 3

За трета поредна година Овергаз ще е партньор на „Research Center“ към Бизнес клуба на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в организацията на състезанието за студенти Ф.И.Р.М.А*. Надпреварата дава възможност на бъдещите висшисти да търсят решение на казуси, с които големите компании се сблъскват ежедневно. За първи път тази година като партньори ще се включат и Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Софарма, както и Висшето училище по застраховане и финанси.

В състезанието могат да участват студенти, които се обучават в бакалавърски програми по всички специалности. Отборите се състоят от двама или трима души. В първия кръг участниците решават казуси в направленията „Финанси и планиране“, „Маркетинг и реклама“, „Технически отдел“, „Информационни технологии“ и „Корпоративна социална отговорност”. Журито избира по три отбора, които предложат най-добро решение в съответната област.

Излъчените 15 отбора-финалисти се разпределят в три независими “фирми”, всяка от които се състои от пет отдела. Младежите получават втори казус, като на финала всяка фирма презентира своите идеи. Печели отборът с най-добра стратегия. Наградата е стаж във фирмите-партньори на инициативата. Висшето училище по застраховане и финанси ще осигури на победителите стипендии за магистърско обучение, а на останалите финалисти – двудневен курс по презентационни умения.

Желаещите да участват трябва да се регистрират до 31-ви март 2011 година на адрес http://young.overgas.bg/ в раздела „Състезания и конкурси”. Подробна информация за проекта може да се намери на http://www.bisclub.org/firma.

Във финалната фаза на миналогодишното издание на надпреварата участие взеха 32 студенти. Те разполагаха с една седмица, за да изберат, разработят, финансират и популяризират най-ефективното енергийно решение за нова двуетажна къща. Победителите вече работят в Овергаз.

* Фокус-Иновация-Реализация-Мотивация-Амбиция

Регламент


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.