FMI Codes

FMI{Codes} е хакатонът, който се провежда във Факултета по математика и информатика на Софийски университет "Св. Климент Охридски". Участието е отворено за студенти от цялата страна и е напълно безплатно. Състезанието е отборно като всяко издание има своя тема, по която отборът разработва своя проект.

FMI All-Stars

FMI All-Stars е събитие, на което преподаватели и алумни на ФМИ към СУ ще представят своите идеи и ще водят дискусия по интригуващи теми.

Freshers Weekend 2022

Freshers Weekend

Freshers Weekend е събитие за новозаписаните ни студенти от първи курс, то е едно от най-свежите събития, наложили се в европейските университети.

Преди началото на учебната година факултета отваря вратите си, за да ви посрещне с много игри, предизвикателства, състезания и награди и много други изненади! Забавления, музика, танци, добро настроение, работа в екип, много полезна информация и усмихнати хора правят този уикенд незабравим!

Събитието е напълно безплатно, стига само да сте първокурсник във ФМИ и да носите по усмивка за какичките и батковците при регистрация.

FMI: Nights of Horror

За първа година във ФМИ се проведе събитието Nights of Horror. 🎃 Подготвили сме Ви, две вечери изпълнени със страх, ужас и както винаги голяма доза забавление.

 • 30.10 (неделя) Факултетът отваря врати за една зловеща неделна филмова вечер в 19:00 часа, като филма ще бъде избран от организаторите и ще е изненада за гостите.
 • 31.10 (понеделник)В самото навечерие на Halloween ще Ви очакваме за едно ужасяващо парти в American Saloon в 20:00 часа.
   Събитието е отворено за всички студенти от ФМИ.

   Ние ви очакваме с костюми ... или без, за да изкараме две страхотни вечери заедно.

FMI Sport Tournaments: Challenge yourself

Ако носиш в себе си състезателен дух и усещаш, че ти е време да покажеш на какво си способен, то нашето ново събитие FMI Sport Tournaments - Challenge yourself е точно за теб.

През месец ноември предоставихме възможност на студентите да се включат не в 1, а в 5 вълнуващи спортни турнира, в които те се състезаваха, забавляваха и да спечелиха невероятни награди.

FMI Коледна седмица

Всяка година ФСС организира седмица със събития на коледна тематика.

FMI Коледен базар

Благотворителният коледен базар, организиран от ФСС при ФМИ, се завръща! 🎅🎄

Щастливи сме, че след две години пауза можем отново да осъществим това така желано от всички събитие.

Този път базарът ще се състои в два дни: 📆14 и 15 декември 2022г.

Ще ни откриете във фоайето на ФМИ на първия етаж. 😁

По Коледа стават чудеса! Вярваме, че заедно можем да помогнем чудото за Деяна да се случи! 🙏❤️

Green FMI

Голяма част от вас вече знаят за нашия план, който ние, групичка студенти от ФСС към ФМИ, имаме. А именно - опазването на планетата ни! Едно от парченцата на пъзела, свързан с намаляването на замърсяването, се крие в началото на кампания за рециклиране.

  Как точно ще се осъществи това?
 • Какви интересни неща сме подготвили за вас?
 • Какви промени ще настъпят във ФМИ, когато се върнем присъствено?
 • Какво ще правим със средствата, които ще получим от рециклирането?
 • Кой и какво ще направи нещо положително за кампанията ни?
 • Каква допълнителна задачка ще имате вие самите по време на сесията (освен учене за изпити, разбира се)?
Всички тези въпроси имат отговори и много скоро ще отгатваме малко по малко на всеки един от тях. А вие просто имайте търпение!

Без вас обаче трудно ще се справим!

Надяваме се заедно да се обединим около каузата за едно по-светло бъдеще!

Вярваме, че можем! Знаем, че ще бъде! 💚

Hash Code

Hash Code е отборно състезание по програмиране на Google, чиято цел е да поощри обмена на умения и да свързва един с друг програмисти, предоставяйки им възможност да работят заедно върху разрешаването на истинско Google инженерно предизвикателство.

В отбори от между 2-ма и 4-ма души, специалисти от цял свят ще имат 4 часа да се справят със задачата на първия квалификационен кръг, който се провежда онлайн и събира отборите в предварително организирани локални hub-ове.

Желаещите да участват трябва да се регистрират и изберат своя хъб, откъдето ще се включат в надпреварата, а най-добре представилите се отбори ще бъдат поканени в международен офис на Гугъл за финалния кръг.

FMI Game Olympics

Най-новото ни начинание - официален турнир, който организираме като естественото продължение на дългогодишните традиции в играта на шах, табла, бордови игри и още много във Факултета по математика и информатика към СУ "Св. Климент Охридски".

Ежедневно студенти и преподаватели разпускат, като се събират и играят в Студентски компютърен клуб към ФСС при ФМИ (известен още като "зала 100"), а повече от десет години ежеседмично се събират и клубовете по интереси, свързани със съответните игри.

Ние от Факултетен студентски съвет при ФМИ решихме да напишем нова глава в тази история, като организираме едно по-мащабно, официално и регламентирано състезание с награди, което се надяваме да се превърне в едно от многото ни успешни събития, които реализираме ежегодно.

През 2022 г. се проведе е в 1, а в цели 3 вълнуващи, последователни, тематични уикенда с много турнири, където студентите на ФМИ се състезаваха, забавляваха и да създатат много нови приятелства.

FMI Game Fest

Официален турнир в игрите на шах, табла и бордови игри във ФМИ. Това е първото по-мащабно, официално и регламентирано състезание с награди, организирано от ФСС при ФМИ.

Участието във FMI Game Fest е напълно безплатно и отворено за студенти и преподаватели, както и за ученици, изявяващи интерес, като местата са ограничени.