FMI{Codes}

FMI{Codes} е хакатонът на ФМИ. Състезанието е отборно, като всяко издание има различна тема, по която отборът разработва проекта си. В работата по заданията ще ви помагат ментори, работещи в едни от най-престижните IT компании в страната.

Участието е отворено за студенти от цялата страна и е напълно безплатно. От нашия Факултет за Вашия – очакваме ви, за да обменим опит, усмивки, и да прекараме няколко десетки часа заедно под покрива на ФМИ! (споменахме ли, че по време на Хакатона дори спим тук? 😀 )

Харесай страницата на FMI{Codes} във фейсбук, за да получаваш най-актуалната информация за събитието:


FMI All-Stars

FMI All-Stars е събитие, на което преподаватели и алумни на ФМИ представят своите идеи и водят дискусии на иновативни и интригуващи теми.

Разнообразието от говорители и казуси прави All-Stars подходящо за колеги както от първи курс, така и магистри, а в замяна очакваме голяма доза вдъхновение и 10 мерни единици ентусиазъм! 🙂

Харесай страницата на FMI All-Stars във фейсбук, за да получаваш най-актуалната информация за събитието:


Freshers’ Weekend

Freshers’ Weekend е едно от най-свежите събития, наложили се в европейските университети въобще! Преди началото на учебната година Факултетът отваря вратите си, за да посрещне първокурсниците с много игри, предизвикателства, награди и… Още нещо! 😉

Събитието е напълно безплатно, стига само да сте първокурсник във ФМИ и да носите по усмивка за какичките и батковците, които ви очакват при регистрация!

Харесай страницата на Freshers’ Weekend във фейсбук, за да получаваш най-актуалната информация за събитието:


FMI Game Fest

Ежедневно студенти и преподаватели разпускат, като се събират и играят в Студентския компютърен клуб (известен още като „зала 100“), а повече от десет години ежеседмично се събират и клубовете по интереси, свързани с шах, табла и бордови игри…


Какво друго ни остава, освен да напишем нова глава в тази история, като организираме едно по-мащабно, официално и регламентирано състезание – FMI Game Fest!


Участието във FMI Game Fest е напълно безплатно и отворено за студенти и преподаватели, както и за ученици, изявяващи интерес! От нас – Dixit зайчетата, от вас – готиното настроение!


Green FMI

Голяма част от вас вече знаят за нашия план, който ние, групичка студенти от ФСС към ФМИ, имаме. А именно – опазването на планетата ни 🌍 ! Едно от парченцата на пъзела, свързан с намаляването на замърсяването, се крие в началото на кампания за рециклиране. ♻️

На 14 юни 2021 г. стартира мащабната кампания Green FMI, с която целим да рециклираме тонове хартия, пластмаса и метал! ♻️ Така, освен че ще вдъхнем нов живот на материалите, вместо да се окажат на сметището, със събраните средства ще спомогнем и засаждането на нови дръвчета в сътрудничество с Гората.бг! 🚮🌳

Надяваме се заедно да се обединим около каузата за едно по-светло бъдеще! 🌎 Вярваме, че можем! Знаем, че ще бъде! 💚

Google Hash Code

Hash Code е отборно състезание по програмиране на Google, чиято цел е да поощри обмена на умения и да свързва един с друг програмисти, предоставяйки им възможност да работят заедно върху разрешаването на истинско Google инженерно предизвикателство.

Желаещите да участват трябва да се регистрират и изберат своя локален хъб, откъдето ще се включат в надпреварата. За повече инфо: https://codingcompetitions.withgoogle.com/hashcode/about.

Най-добре представилите се отбори ще бъдат поканени в международен офис на Гугъл за финалния кръг. Тук вече ви спечелихме, нали?


Коледна седмица

За първа 2021 година ФСС организира първата коледедна седмица. В период на една седмица се проведоха различни конкурси, куиз и томбола, както и излезе първия брой на специалното Коледно списание на ФМИ, което можете да откриете тук.

Благотворителен коледен базар

Всяка година ФСС организира коледен базар в някоя от последните учебни седмици в подкрепа на дадена кауза. Можете да се включите, като донесете нещо сготвено от вас самите или дори купено от магазина, както и ръчно изработени изделия като картички или коледна украса.

А за тези, които не се самоупределят като Сръчковци – очакваме ви във фоайето на ФМИ с храна за всички сетива – всяка година по същото време! Защото магията е по-силна, когато я сътворяваме заедно!