Идея на клубовете:

Студенти (евентуално и преподаватели) със сходни интереси да се събират и заедно да обсъждат интересуващите ги проблеми.
Чрез тези клубове, Вие можете да :
– развиете способността си за работа в екип
– развиете способността си да ръководите екип
– получите знания от хора на вашата възраст
– стартирате проект
– и още, още, още …

Как да направя клуб?

Клубовете дават голяма свобода и страхотна възможност за реализация. Ако и Вие искате да си направите клуб се свържете с комисията „Студентски мероприятия и спорт“, те ще Ви помогнат с документите и евентуално финансиране на клуба.

За сега съществуващите клубове са :

 1. Шах
  Клубът по шахмат „Ан Пасан“ е основан през февруари 2013 г. и има за цел да повиши интереса към играта, подпомогне индивидуалното развитие на студентите в шаха и да обедини група от хора с общи интереси.

  Председател на клуба: Славка Цанкова
  Facebook група

 2. Бридж:
  Клубът по бридж е основан през март 2014 г., като в него освен студенти от ФМИ се включват учащи от ФХФ, както и преподаватели от ФМИ. Клубът получи дарение от Българска федерация по бридж.

  Председател на клуба: Марина Койчева
  Среща на клуба: Сряда, 18:00, зала 100
  Facebook група

 3. Научна фантастика:
  Клубът по научна фантастика или още Sci-Fi клубът  е основан през април 2014 г. В него се обсъждат различни научно фантастични книги, филми, сериали и др.

  Председател на клуба: Ралица Великова
  Facebook група

 4. Настолни и ролеви игри:
  Клубът по настолни и ролеви игри започна като един друг, като такъв по оригами. По-късно той беше трансформиран в клуб по Board games. Основан е през април 2014 г. и беше финансиран с 500 лв. в игри от Студентски съвет при СУ.
  Председател на клуба: Цветан Енев
  Facebook група
 5. Роботика
  Клубът по роботика e основан през март 2013 г., но поради усложнения при получаването на помещение и части, беше неразвит. От 2015 г. започна отново работа по него. За момента клуба има предоставено помещение в бл.57, вх. Б, като в момента тече поставянето на ролетни врати, подмяна на счупените прозорци и възстановяване на електро и ВиК инсталациите.

  Председател на клуба: Ангел Великов

 6. Студентски компютърен клуб към ФСС („зала 100“)