Цитат от Студентски Съвет на СУ:

„Уведомяваме ви, че на предстоящото заседание на Академическия съвет на СУ ще се представи предложение за увеличаване на таксите на всички специалности в СУ с 8% за учебната 2013/2014 година, поради увеличаване на минималната работна заплата с над 17 %.
Дали ще бъде прието това предложение, ще се изясни на заседанието на АС. Ако имате някакви аргументирани мнения и предложения по този въпрос, молим да пишете тук или на пощата на СС: students@admin.uni-sofia.bg

Разходите на Университета реално се увеличат в следствие почти ежегодното увеличение на МРЗ от 2008 насам (което спрямо 2008 към момента минава 57%). Разходите на студентите и семействата им обаче също не се повишават в следствие на инфлацията. Нека потърсим решения на проблема разглеждайки всички фактори, касаещи въпроса – възможности на студентите, възможности на Университета, държавна субсидия!
Коментирайте обосновано! Заседанието на АС ще се проведе на 30.01.“

Категории: Без категория

1 Коментар

Герасим Станчев · 28.01.2013 г. на 22:21 ч.

Здравейте,
Съгласен съм, че разходите на университета се увеличават, но не и с твърдението, че разходите на българските семейства не се променят. Според мен увеличаването в бъдеще трябва да не е едновременно за всички специалности, защото разликата между най-високите и най-ниските такси е близо двойна. Увеличение от 8% за всички означава, че тези, които плащат по-малко, ще имат най-малко увеличение, а тези, които плащат най-много, ще получат най-голямата тежест. Разбира се, няма как всички студенти да плащаме едни и същи такси във всички специалности, но е важно да има разделение на категории.

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.