Скъпи колеги,

След дълга подготовка и прием на кандидатури е време да ви обявим и кандидатите за запълване на квотата на студентите във ФМИ или иначе казано във Факултетния студентски съвет.

Информация за изборите и предстоящата процедура:

  • Четвъртък, 13.XI.2014 г. от 19:00 ч. в зала 325 ще се проведе тържествено събрание на ФСС с отчет на изпълненото през миналата учебна година, както и ще се проведат дебати с кандидатите за членове на ФСС. Събранието е отворено за всички, като всеки студент може да задава въпрос както към кандидатите, така и към действащите членове на ФСС.
  • 14.XI.2014 г. – 24.XI.2014 г. (петък 00:00 ч. – понеделник 23:59 ч.) ще се проведат официалните частични избори за ФСС. Изборите ще проведат през университетската анкетна система.
  •  

    За да гласуват хора, които не могат да гласуват през системата, трябва да:

    • ​[За докторантите] Заповед за зачисляване – като едно копие се прави за изборната комисия.
    • Да се напишете Имената, ОКН/ОНС, ФН, Специалност и Подпис
    • Да гласувате с бюлетина 🙂

Кандидатури за членове на ФСС:

(Кандидатите ще бъдат представени във възходящ азбучен ред)

  • Александър Зарев II курс бакалавър в специалност Софтуерно инженерство
                    Желанието ми да се присъединя към факултетния съвет се дължи на това, че виждам много пропуски и неточности в образованието и в начина на преподаване във ФМИ. Множество от методите на преподаване са или остарели, или не са насочени към необходимостта и потребноста на студентите, а именно те да получат знания, които биха им били помогнали в бъдещия живот и в тяхната бъдеща кариера. Вместо това учебните планове представят твърде много теоретична насоченост, при което възниква една бариера пред завършилите студенти, която трябва да се преодолява допълнително. Също така по-голяма част от методите за преподаване са остарели.
                    В същото време във факултетния съвет виждам хора, които имат моите възгледи и с които би могло да се промени сегашната система. Желанието ми е да си присъединя към тях, за да мога да допринеса за тази промяна.
  • Атанас Керезов II курс магистър в специалност Информатика – м.п. Изкуствен интелект
    Желая да се включа във ФСС на ФМИ към СУ, защото като цяло съм изключително социално отговорна личност и до сега стоях в сянка. Лично организирах създаването на хандбален отбор на университета, който ще участва в държавното студентско първенство, като получих подкрепа само от студентите и прескочих много перипети. Според мен мога да допринасям положително за развитието на Факултета ни и университета. Аз минал успешно курсове по комуникативни умения, участвал съм на състезанията HackFMI и мога да работя в екип. Като ученик в НПМГ съм бил капитан на хандбалният отбор. Като студент бях капитан на отбора по хандбал на УАСГ. От тази година ще участвам най-после в отбора на СУ.
  • Борислав Борисов III курс бакалавър в специалност Математика и информатика
    01001101 / 01001110 / 01001111 / 01000111 / 01001111 / 
    01010011 / 01010101 / 01001101
    01000111 / 01001111 / 01010100 / 01001001 / 01001110
  • Георги Георгиев I курс бакалавър в специалност Математика и информатика
    Мотивацията ми да членувам във Факултетния студентски съвет при ФМИ е желанието ми да помагам на моите колеги при справянето с проблемите, които имат. Всеки човек желае да има рамо, на което да се упове. Аз искам да бъда това рамо! Да, зная, ще дойде време, когато ще искам да се откажа, поради една или други причини, но това няма да го направя! Просто защото това е доброволчество, а то е дейност с неизброими ползи!
  • Даниел Филипов IV курс бакалавър в специалност Информационни системи
    Мотивацията ми да кандидатствам е защото мога 😉 пък и да вдигна малко средната възраст в ФСС.
    Смятам, че съм посъбрал малко опит за прекараните годинки в СУ.
  • Елена Дончева III курс бакалавър в специалност Софтуерно инженерство
    Бих искала да бъда член на студентския съвет на ФМИ, защото участието ми в него ще ми дава възможност да общувам с повече хора, да им помагам и да бъда полезна.Също така ще мога да участвам в планирането и организирането на различни мероприятия, което е много интересно и забавно.Смятам, че съвместната работа на екипа от студентския съвет сплотява членовете му.Бих искала да  бъда част от всичко това.
  • Иван Божилов III курс бакалавър в специалност Приложна математика
    Бих желал да се кандидатирам за член на ФСС, тъй като смятам, че ще си бъдем от взаимна полза. През последните няколко години съм участвал в няколко проекта и смея да твърдя, че имам организационнен опит. Разбира се имам още какво да уча и евентуалното ми участие в ФСС ще ми помогне да придобия по-голям опит и ще ми бъде полезно вбъдеще.
  • Ивета Маринова II курс бакалавър в специланост Информатика
    Имам желание да се включа в студентския съвет. Занимавала съм се с много организационна дейност в гимназията: организиране на благотворителни мачове между училища, базари, балове. Била съм ''президент'' на ученическия съвет и отговорник на класа. Иска ми се, ако мога да допринеса с идеите си и с удоволствие бих се включила в инициативите на студентския съвет.
  • Йордан Гълъбов III курс бакалавър в специалност Математика и информатика
    Кандидатирам се във ФСС, защото ще получа възможността да се запозная с нови хора от ФМИ и шанс да бъда полезен на всички колеги.
  • Кармен Агопян II курс бакалавър в специалност Компютърни науки
    Много бих желала да се включа към ФСС, по няколко причини. Една от причините е, че винаги съм обичала да се занимавам с организационни дейности, в училище бях отговорник на класа, на випуска, също бях и представителка на ученическия съвет. Също така обичам да се включвам към интересни странични дейности, интересни инициативи и да помагам с каквото мога. Ще се радвам да стана част от Факултетния студентски съвет и ако ме приемете ще се опитам да допринеса с каквото мога за успешното реализиране на различните дейности. 🙂
  • Красимир Тренчев II курс бакалавър в специалност Информационни системи
    Бих желал да се
          включа във ФСС, защото ФМИ е моят "втори дом". Прекарвам
          по-голямата част от времето ми във факултета, и често се натъквам,
          както на неща, който много ми допадат (Клуба по Бридж, Клуба по
          BoardGames), така и на неща, от който не съм очарован. Бих желал
          да помогна с превръщането на ФМИ в място, на което и други мои
          колеги, ще могат да гледат като на 2ри дом.
  • Михаела Алексова III курс бакалавър в специалност Софтуерно инженерство
    Мотивацията ми е желание за работа, а не "нови приятелства". Аз съм амбициозна, интелигентна и с визия за ръководене на екип. Смятам, че съм доказала не веднъж тези си качества,  по време на работата ми в Домовия съвет на моя блок, както и в работата ми като "Project manager"  и "QA"  на екип от developer-и.
  • Моника Илиева III курс бакалавър в специалност Информатика
    Организирането на събития ми допада, и бих се радвала да помогна за създаването на нови турнири, организирането на мероприятия или да участвам във вече съществуващи такива.
  • Ралица Великова II курс бакалавър в специалност Компютърни науки
          Искам да участвам във факултетния студентски съвет, защото  така или иначе бих помагала в много техни инициативи и много от настоящите членове знаят (надявам се), че вече могат да разчитат на посилната ми подкрепа, пък така ще мога и да научавам по-лесно, когато им трябва такава.
          Също така, искам да подстрекавам съществуването на студентските клубове по интереси, защото ги намирам за едно от най-ценните неща, които ФМИ ми е дало, а именно заради връзките със страхотни хора покрай разните клубни дейности.
  • Слави Боянов III курс бакалавър в специалност Компютърни науки
    Намирам за моя отговорност да помагам за развитието и промяната на факултета ни към по-добро място, като за обучение, така и за създаване на взаимоотношения и партньорства. Една от моите силни страни са организационните умения , което несъмнено ще помогне в работата ми във ФФС. Намирам за огромен недостатък при обучението във ФМИ не достатъчно добрата информационна кампания относно изборните дисциплини (анотациите и описанията на различните курсове са в повечето случаи трудно откриваеми, а дори да ги намериш са кратки и неясни), което води до не ефецтифно профилиране на студентите, 
    но смятам, че това може много лесно да бъде поправено и променено. Участието в студентския съвет ще развие лидерските ми умения, което несъмнено ще ми бъде полезно в бъдещото ми професионално развити.
  • Теодор Селман I курс бакалавър в специалност Софтуерно инженерство
    Искам да бъда във Факултативния студентски съвет главно защото искам да съм част от едно по висше ниво на студентското общество вземащо решения отнасящи се пряко до развитието на останалите студенти в това число и аз самия. Организационната работа ми харесва и смятам че имам нужните качества да се справя с каквато и да е задача. Работя изключително добре в екип и смятам че бих бил едно чудесно ново допълнение към вашия колектив.

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.