Националният приз „Студент на годината” се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Събитието ще се проведе под патронажа на Министерство на образованието и науката. Първото издание на конкурса се провежда през Декември 2006 година. Идеята на конкурса е всяка година да бъдат отличени най-добрите студенти и докторанти в българските висши училища. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти и докторанти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование. Участниците следва да отговарят на определени критерии, отнасящи се до постигнатите им резултати в областта, в която се обучават. Студентите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

ПРОЦЕДУРА ПО КАНДИДАТСТВАНЕ

1. Студентът трябва да е завършил успешно първи курс. Кандидатурата може да бъде изпратена по електронен път на e-mail: student@npss.bg или чрез куриер на адрес: Получател: Национално представителство на студентските съвети – за Национален приз "Студент на годината", София 1000, пл. "Народно събрание" №10, НСД, ет.4, стая 411. Кандидатът изпраща резюме по образец, автобиография (CV по образец) както и всичко, което може да затвърди представата пред комисията, че е най – достойният /сертификати, дипломи, грамоти и други удостоверения/. Документите, които следва да бъдат приложени е задължително да бъдат издадени за периода от 01.10.2015 година до 30.09.2016 година (документи, които са издадени извън този период няма да бъдат вземани в под внимание при разглеждане).

2. При подаване на кандидатури е задължително да бъде представено и уверение, в коeто следва да е записан успеха от предходната учебна 2015/2016 година и общия успех на студента за всички години.

3. Студентите и докторантите изпращат номинациите си до 20 Ноември 2016 година по електронен път на e-mail: student@npss.bg или чрез куриер на адрес: Получател: Национално представителство на студентските съвети – за Национален приз "Студент на годината", София 1000, пл. "Народно събрание" №10, НСД, ет.4, www.studentnagodinata.eu 4 стая 411 във формат *.doc Приложените документи се архивират в един файл, в който задължително се добавят и две снимки, една от тях следва да бъде в паспортен формат. Архивираният файл се прикачва във формуляра.

4.Изпратените номинации до Националното представителство на студентските съвети се оценяват от жури.

5. Обявяването и награждаването на призьорите в съответните области на образование ще бъде на тържествена церемония в началото на м. Декември 2016 година.

За повече информация посетете сайта на "Националния приз".


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.