През изминалата седмица се разглеждаха молбите за  допускане до горен курс на студентите от ФМИ, които не са успели да си вземат изпитите.

Според гласуваното на Факултетен Съвет решение, всички студенти които имат повече от 3 невзети изпита от тази година, и/или изпит(и) от предходна година трябва да подадат молба до Декана на ФМИ, доц. д-р Евгения Великова.

Сама по себе си възможността за подаване на молба за продължаване в горен курс е жест, който ръководството на Факултета прави към своите студенти. Въпреки установения правилник, ръководството ще разгледа тези молби като зададе една граница от невзети изпити, която трябва да се спазва.

В края на учебната година се очаква студентите да се покрили необходим минимум от знания, за да продължат своето обучение и през следващата  учебна година. Това обаче не винаги е резултата, в следствие на което стигаме до тази седмица всяка година.

За някои от нас предстои нова учебна година, в която ще трябва да се потрудим повече, за да наваксаме ненаученото и да усвоим новия материал. За други, ще бъде една година, в която да си дадем сметка какво не сме направили през тази и как да се възползваме от времето си  когато отново имаме възможността да учим във ФМИ.

Какво да правим ако имаме проблеми с обучението, предметите и/или преподавателите?

През учебната 2012/2013 година във ФМИ беше въведена системата ЕОС .  Тя има за цел да подобри обучението във Факултета, чрез системата за наставници.  Можете да се обръщате към своя наставник по всяко едно време със своите въпроси и проблеми.

Или да прочетете какво пише вече по въпроса в интернет:
https://www.khanacademy.org/

http://fmi.wikidot.com/

https://www.coursera.org/

Какво да правим ако не ни одобрят молбата?

Подава се декларация за прекъсване. През следващата година (докато сте прекъснали) може да се явявате на невзетите изпити.

Ако сте четвърти курс, то тогава Вие сте семестриално завършил. Не се ползвате вече със студентски “привилегии”. Имате две години, в които трябва да си вземете изпитите, за да се явите на Държавен Изпит. (След това губите студентски права.)

Категории: Без категория

2 Коментара

vm · 30.09.2013 г. на 09:07 ч.

„привилегии“ – й не служи за поставяне на ударения

... · 30.09.2013 г. на 17:44 ч.

Жест… по-скоро способ да не намаляват студентите наполовина всяка следваща година, и да има специалности с по 10 човека в тях.

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.