Здравейте, колеги!

На 04.04.2020г. по идея на Нов български университет се проведе онлайн „Пето междууниверситетско състезание по програмиране“.

Първото място беше извоювано не от един, а от 2 от всички 4 отбора на ФМИ с ръководител доц. Милен Петров. И двата отбора са се справили блестящо с решението на всички 10 задачи в състезанието. Участниците, а именно членовете на първия отбор – Антон Чернев ( 4-ти курс, „Компютърни науки“), Даниел Атанасов и Иво Дилов (магистърска програма „Изкуствен интелект“, специалност „Информатика“), и членовете на втория отбор – Виктор Терзиев, Иван Ганев и Петър Ангелов ( 3-ти курс, специалност “Компютърни науки“), показаха своите възможности и извисиха ФМИ на първо място в крайната класация по факултети.

Да не забравяме и другите 2 отбора, участвали в тежката надпревара – трети отбор: Ангел Цанков (3-ти курс, специалност „Компютърни науки“), Димитър Сейков ( 3-ти курс, специалност „Софтуерно инженерство“) и Борис Ангелов (3-ти курс, специалност „Компютърни науки“), и четвърти отбор: Александър Станев (3-ти курс, специалност „Компютърни науки“), Михаил Михайлов (3-ти курс, специалност „Компютърни науки“) и Николай Цонев (3-ти курс, специалност „Приложна математика“).

Горди сме с всички тях! Те показаха, че независимо от критичното положение, човек може да твори, да се изявява и да побеждава дори от вкъщи. Радваме се, че те са част от нашата общност!

Категории: ФМИ