Скъпи колеги,
Отново студенти от ФМИ показаха, че въпреки тежката ситуация в момента, човек не просто може да изяви възможностите си и да направи нещо полезно за себе си, но и да използва времето си ползотворно.

Възпитаниците на ФМИ Явор Царски (3-ти курс Информационни Системи), Георги Минков (магистър Изкуствен интелект) , Недко Недев (3-ти курс Компютърни науки) и Димитър Димитров (завършил бакалавър Софтуерно Инженерство тази година) направиха това по един от най-добрите възможни начини – използваха знанията си, за да сътворят нещо ползотворно за страната в това критично положение. Студентите разработиха по време на хакатона #ДаХакнемКризата, ценното за всички приложение, следящо какво има и какво няма в болниците.

Платформата им Hospitalgen ще дава информация за броя на респираторите, маските, леглата, на всички необходими неща в медицинските заведения. Творението на Явор и Димитър улеснява достъпът на информация за липсата на всичко нужно. Колегите ни са пример как стоенето вкъщи може да се превърне в нещо ползотворно не само за тях, но и за всички в страната.

Може да разберете малко повече за идеята на проекта им, като изгледате това видео. Ако желаете да се свържете с тях и да им помогнете по някакъв начин посетете https://www.hospitalgen.com/

Категории: студентиФМИ