След няколкогодишна пауза турнира по League of Legends се завърна. За първи път, обаче, състезанието беше напълно отворено за всички студенти на Софийски университет. Включиха се студенти и от други български и чуждестранни университети.

Периодът, в който събитието се проведе, беше от 4 до 19 май включително. Идеята турнирът да се завърне се породи от обстоятелствата, пред които ни постави карантината и отпадането на няколко планирани за факултета събития. Целта беше да се разнообрази и освежи живота на студентите, като успяхме да докажем, че дори и от разстояние можем да играем и да се забавляваме заедно.

Включиха се 28 отбора, всеки от по петима играчи, като 5 от отборите бяха съставени от изцяло индивидуално записали се играчи. Форматът беше 5 vs 5, best of 3 (2 победи от 3 игри), директни елиминации. Почти всички мачове бяха излъчвани на живо в нашия Twitch канал, където можете да гледате записите от битките, в случай, че сте ги изпуснали, а тези, които не бяха излъчвани, може да намерите в YouTube канала на събитието.

Twitch – https://www.twitch.tv/tournamentsfmi 

YouTube – https://www.youtube.com/channel/UCvTdrK4-Cfflf8ALC9RKMzQ

Голяма част от стриймовете имаха и коментатори, които допринесоха за забавлението на зрителите, които следяха мачовете. Горди сме да кажем, че каналът ни събра над 2000 уникални посещения от потребители, като високата гледаемост е със сигурност нещо, което ни мотивира и за което сме много благодарни и на коментаторите, и на играчите и на зрителите, които ни следяха и през двете седмици от събитието. Спонсори на наградите за първо и второ място бяха Ozone.bg, които ни предоставиха 5 х League of Legends Prepaid Game Card 2800 RP – Riot Points и 5 х League of Legends Prepaid Game Card 1380 RP – Riot Points, с което за пореден път ни подкрепиха. Изключително се радваме, че дори и в тежки периоди, има фирми, които избират да застанат зад нашите активности и да ни помогнат да осъществим идеите си!

В крайна сметка отборът, който спечели първото място и голямата награда, стана „LekaTra6ki“, следвани от „lIl logi“, като финалната битка се получи страхотна. И двата отбора получиха наградите си, няколко дни след края на турнира.

Искаме специално да благодарим на отборите, които се включиха, на коментаторите, на приятелите, които ни помогнаха за организацията и на всички, които присъствахте на стриймовете и подкрепяхте любимите си отбори!

Благодарим и на Ozone.bg.

А вие не забравяйте да харесате страницата на събитието, за да сте сигурни, че няма да изпуснете следващия турнир

https://www.facebook.com/FMILeagueofLegends/

#PlayApartTogether #lifeinfmi #stayathome

Категории: студентитурнир